Mini donuts
Super leuke en vooral lekkere mini donuts!
15 min. + 20 min. oventijd
Ik ben gek op Donuts! Alleen zijn ze altijd zo super vet. Daarom bedacht ik deze gezondere versie. Leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon als tussendoortje. Ook als traktatie op school doen ze het heel goed. Dit wil je toch?!
Let’s Do This!!
- Aantal porties: Voor 15 donuts
- Bereidingstijd: +/- 15 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, houten spatel, zeef en een siliconen bakvorm mini donuts.
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 160 graden en vet de vormpjes in.
- Meng eerst alle droge ingrediënten behalve het kokosmeel.
- Meng bovenstaande met de eieren en de geprakte banaan en agavesiroop.
- Als laatste de kokosmeel zeven en erdoor scheppen. Let goed op dat het beslag niet te stevig wordt.
- Schep het beslag met een theelepel in de vormpjes.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Haal de donuts uit de vormpjes en laat goed afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade au bain marie en dip de donuts in de chocolade, gooi er wat sprinkles naar keuze over.
- Zet in de koelkast om op de chocolade op te laten stijven.
Deze donuts zijn 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Opmerkingen (0)