Mergpijpje
Een zachte vanille cake met laagjes (frambozen of aardbeien) jam, heerlijke botercreme van boter & banketbakkersroom, omhuld in zachte marsepein en aan beide kanten gedipt in pure chocolade. Het is even een klus, maar deze gebakjes smaken door al dat harde werk nog lekkerder
- Aantal: 8 porties
- Bereidingstijd: 60 min voorbereiden + 15 baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, kartelmes, deegroller, spatel of botermes, liniaal
Bereidingswijze
1. Begin met het maken van je biscuit. Klop de eieren, suiker, vanille zo'n 15 minuten tot luchtig en minstens verdriedubbeld in volume.
2. Zeef hier je bloem en maizena boven en vouw dit met een spatel voorzichtig door je beslag. Je wilt zoveel mogelijk volume behouden en stop met mixen wanneer er geen bloem meer zichtbaar is.
3. Verdeel je beslag over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak dit in een voorverwarmde oven van 180°C voor zo'n 15-20 minuten of tot goudbruin.
4. Verplaats je biscuit naar een koelrek en bedek met een schone theedoek zodat je biscuit niet uitdroogt tijdens het koelen.
5. Voeg de melk, custardpoeder, suiker en vanille toe aan een steelpan en kook dit op middelhoog vuur tot een ingedikt papje.
6. Verplaats dit naar een bakje en dek af met plastic folie om af te koelen.
7. Klop de boter en poedersuiker zo'n 10 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg hier de (afgekoelde) banketbakkersroom aan toe en klop tot één geheel. Zet dit apart tot je het nodig hebt.
8. Snijdt je biscuit in 3 gelijke lange repen cake, de breedte van je rijen is gelijk aan de lengte van je mergpijpen. Meet je plak biscuit goed zodat je gelijke repen kunt snijden.
9. Begin met een plak cake, bestrijk deze met jam en leg je tweede plak cake er bovenop. Verdeel dan 2/3e van je boter crème op de volgende laag en smeer gelijkmatig uit. Dek af met je laatste reep cake en bedek in de overgebleven 1/3e boter crème.
10. Rol je marsepein uit in poedersuiker tot zo'n 2 mm dikte. Snijdt je cake in 8 gelijke stukken en bedek elk stuk met marsepein, zorg ervoor dat de vouwrand aan de onderkant van je cake zit zodat deze niet zichtbaar is.
11. Smelt je chocolade en tempereer deze zodat het niet bij kamertemperatuur smelt.
12. Dip beide kanten van je mergpijpen in de chocolade en laat deze op een laag bakpapier uitharden.
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het voor je opgezocht. Mergpijpjes in de koelkast kan je 3 dagen bewaren, in de vriezer kan dat ongeveer 3 maanden. Als je ze in de vriezer bewaard moet u ze eerst laten ontdooien voor gebruik.
Hopelijk heb ik u genoeg kunnen informeren.
Groetjes,
De Notenshop