Mediterraanse stoofpot
Het is september en dat betekend dat de herfst voor de deur staat. Tijd voor lekkere stoofpotten. Deze Mediterraanse stoof is heel geschikt voor het vroege najaar; de Ras El Hanout geeft hem een robuuste smaak, de gedroogde pruimpjes maken het heerlijk zoet en de pompoen zorgt voor een stevige bite. Pruttelen maar!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Keukenbenodigdheden: Pan, snijplank, spatel
Bereidingswijze
1. Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn. Hak de pompoen met schil en al in stukken en verwijder de zaden. Snij vervolgens de pompoen in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm. Dat geldt ook voor de courgette en aubergine.
2. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote pan en fruit de uitjes op laag vuur totdat ze mooi karamelbruin van kleur zijn.
3. Voeg dan de knoflook er aan toe en bak deze eventjes mee.
4. Doe vervolgens de pompoen, courgette en aubergine in de pan en snij dan de tomaten in grove stukken.
5. Voeg die bij de overige groenten, roer het geheel goed door elkaar, doe de deksel op de pan en zet het vuur wat hoger, zodat de groenten kunnen garen in eigen vocht. Zodra het vocht kookt, kun je het vuur wat lager zetten.
6. Op het moment dat je met een vork door de pompoenschil kunt prikken is het stoven klaar.
7. Nu is het tijd om de tomatenpuree, de Ras El Hanout en de gedroogde pruimen al roerend toe te voegen. Vind je de pruimpjes te groot, dan kun je ze natuurlijk in de voor jou gewenste stukken verdelen.
8. Als het vocht is vermengd met de kruiden en puree ontstaat er een stevige stoofpot en is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!
Met deze maaltijd kun je eindeloos variëren. Kies in plaats van Ras El Hanout bijvoorbeeld voor komijn*, cayennepeper* of paprikapoeder*. Of vervang de gedroogde pruimen met gedroogde abrikozen*, rozijnen* of medjouldadels*.
* Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij De Notenshop
Opmerkingen (0)