Makkelijk pizzadeeg
Met dit recept maak je makkelijk een vers pizzadeeg. Je hoeft niet te kneden! De pizzabodems zijn lekker knapperig. Bij dit deeg heb je wat tijd en geduld nodig, maar dat is het eindresultaat meer dan waard. Hoe je dit krijgt zonder je helemaal in het zweet te hoeven kneden? Lees dit vooral op onze website bij het basisrecept voor pizzadeeg!
- Aantal porties: 4 pizzabodems
- Bereidingstijd: 15 min. + 3 uur rijstijd + overnacht rijzen + 15 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: oven, bakplaat, pizzasteen (optioneel) en grote mengkom
Bereidingswijze
1. Start de avond van tevoren met je sourfaux starter. Mix alle ingrediënten voor de zuurdesem starter in een kommetje en laat dit een nacht bij kamertemperatuur afgedekt staan.
2. Mix de sourfaux starter, water, honing en olie kort door elkaar.
3. Voeg daarna de bloem, gist & zout toe. Meng alles tot een deegbaal samenkomt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg 45 minuten op een warme plek rijzen.
4. Nu is het tijd voor de stretch & fold methode. Maak je handen een beetje nat en pak één zijde van het deeg, til dit op en vouw dit in de tegengestelde richting over het deeg heen. Draai je kom een kwartslag en herhaal dit in totaal 8 keer.
5. Dek het deeg nogmaals af met een theedoek en laat weer 45 minuten rijzen.
6. Op de dag van bakken wil je je deeg minstens 3 uur van tevoren uit de koelkast.
7. Wanneer je het deeg uit de koelkast halt, verdeel je het deeg in 4 gelijke stukken. Leg dit op een met griesmeel & bakpapier beklede bakplaat en leg hier losjes een laag vershoudfolie overheen.
8. Laat de stukken deeg ongeveer 3 uur rijzen buiten de koelkast.
9. Verhit de oven voor op de hoogste stand (250 ˚C). Strek je ballen deeg vervolgens in tot een pizza deeg door het deeg op te tillen en over je knokkels te laten glijden. Je kunt het deeg ook neerleggen en het deeg met je vingers naar buiten drukken tot er een pizzabodem vormt. Gebruik geen deegroller, want dit haalt alle lucht uit de bodem.
10. Beleg je pizza met saus, vlees en groenten naar wens. Bak de pizza zo'n 12 tot 15 minuten af tot de korst goudbruin en knapperig is.
Opmerkingen (0)