Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Maanzaad strudel

0
(0)
Een echte strudel komt uit Oostenrijk en is nog niet zo heel erg makkelijk om te maken. Maar deze maak je gemakkelijk vanuit je eigen keuken.
10 min. + 2 uur wachttijd.
Maanzaad strudel

Ben je gek op strudel? Dan is dit recept het ook zeker waard om met maanzaad te maken. Want wat is nou lekkerder dan iets zelf maken!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 2,5 uur
  • Keukenbenodigeheden: 2 kommen, keukenmachine, deegroller, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereid de gist (meng 1 blokje gist in een kleine kom met 2 eetlepels lauwe melk, 2 eetlepels patent bloem en 1 lepel kristalsuiker, meng met een vork en laat het gisten tot aan de rand van de kom).
  2. Meng alle ingrediënten goed in een kom en voeg lauwe melk toe, doe dit beetje bij beetje - let op de hoeveelheid melk zodat het deeg niet te dun wordt. Als het goed is verwerkt, bestrooi het oppervlak met bloem en laat het minimaal 2 uur rijzen op een warme plaats.
  3. Maanzaadvulling: Meng gemalen maanzaad, poedersuiker en vanillesuiker in een kom en voeg melk toe, zodat de vulling iets dik maar niet te dun is en gemakkelijk over de deeg kan worden uitgesmeerd.
  4. Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 2 helften. Rol elke helft van het deeg uit tot een diameter van ongeveer 60 cm. Als het te plakkerig is, voeg dan bloem toe. Breng een laagje maanzaad aan en rol zo dun mogelijk uit en verfrommel de uiteinden.
  5. Breng over naar het bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de taart met eiwit en prik met een vork over de hele lengte gaatjes in de strudel
  6. Plaats in een oven van 200 graden en bak ongeveer 15 minuten tot het oppervlak bruin wordt.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Taart recepten en getagged met patentbloem, poedersuiker, vanillesuiker

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie