Luxe bananenbrood met amandelmeel
Het lekkerste bananenbrood maak je natuurlijk zelf! En met slechts enkele ingrediënten zit jij dit pareltje op tafel! Dat wil je toch!
5 min. + 50 min. oventijd
Ik was bananenbrood een beetje beu. Het is zo populair geweest en geloof me: ik heb er zoveel gemaakt en gegeten.
Ik had weer een trosje rijpe bananen liggen en de herinneringen aan vers bananenbrood zorgden ervoor dat ik er toch weer eentje in de oven mikte.
Raad eens? Hij is echt heel lekker. Misschien wel mijn favoriete tot noch toe. Althans, als je de chocolade-pindakaas variant niet meerekent. Deze is een stukje gezonder en past net iets beter in je dagelijkse ritme 😉
De basis is van amandelmeel en dat maakt de structuur weer net anders dan je gewend bent. I love it!
Maak hem maar gewoon.
- Aantal porties: +/- 10 porties
- Bereidingstijd: 5 min. voorbereiden + 50 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, cakevorm, bakpapier, blender en een hakmes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten (behalve de noten en chocolade) in een blender en blend tot een egaal beslag.
- Hak de noten en chocolade grof en roer door het beslag.
- Giet het beslag in je vorm en bak af in 40-50 minuten. Controleer af en toe met een satéprikker of hij al gaar is.
Opmerkingen (7)
Ik heb het gemaakt als ontbijtcake voor de Zaterdag en het hele gezin smult. I.p.v. de agavesiroop heb ik 85 g Berkensuiker (Xylitol) gebruikt en 3 (!) theelepels kaneel. De nootmuskaat durfde ik niet toe te voegen 😬. Ik heb 8 blokjes Cereal melkchocolade (zonder toegevoegde suiker) met hazelnoot gebruikt. Wat Walnoot stukjes erdoor en als garnering wat gehakte pecannoten met kaneel en een eetlepel kokosbloesemstroop erdoor voor de caramelisering. Verrukkelijk! Heel erg bedankt. Groetjes Sasha