Linzensoep
Een goed vullende, maar overheerlijke soep: linzensoep!
45 min
De tijd van het jaar is weer aangebroken voor lekkere, warme soepen. Probeer eens dit recept voor een linzensoep.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 40 min.
- Keukenbenodigdheden: 1 pan, grote kom
Bereidingswijze
- Was de linzen en laat ze ongeveer 1 uur in water weken. Giet na een uur het water af en giet de linzen in de pot. Giet het 1-1,5 liter water zodat de linzen onder staan. Voeg het laurierblad en de gesneden aardappelen toe. Kook ongeveer 20 minuten. Als het water te snel verdampt, voeg dan warm water toe.
- Meng ondertussen de sojamelk en de bloem apart.
- Als de linzen bijna gaar zijn, voeg dan zout, zwarte peper en geraspte knoflook toe. Ga door met koken tot de linzen en aardappelen zacht zijn.
- Verhit de olie op laag vuur en bak de zoete paprika 1-2 minuten. Pas op dat u het niet verbrandt. Als de linzen klaar zijn, voeg je sojamelk en zoete paprika toe. Blijf koken en roeren tot de soep dikker wordt. Voeg op het einde azijn naar smaak toe.
- Tijdens het koken of na het koken van de linzen kunt u het spiegelei bereiden voor een perfecte portie.
Opmerkingen (0)