Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Kwarktaartje met carrotcake bodem

0
(0)
Dit is een recept voor twee kleine gluten- en lactosevrije kwarktaartjes met een carrotcake bodem. De bodem lijkt op de populaire baked oats en door de toegevoegde wortel heeft het de smaak van worteltaart. Een taartje met twee populaire smaken die heel goed samen gaan!
20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
Kwarktaartje met carrotcake bodem

Ik vond dit taartje weer heerlijk! Een makkelijk te maken bodem van havermout, amandelen en gedroogd fruit. Vervolgens een topping die heerlijk zacht is en past bij de smaak van de bodem. De taartjes zijn niet moeilijk om te maken en snel klaar. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld.

Garneer jouw taartjes met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

  • Aantal porties: 2 taartjes
  • Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: 2 springvormpjes van 10 a 12 cm, bakpapier, rasp, spatel

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bodem. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed 2 springvormpjes (van 10 a 12 cm) met bakpapier of vet deze heel goed in.
  2. Rasp de wortel, had de amandelen en de appelstukjes/rozijnen in kleine stukjes.
  3. Roer het ei met de wortel, havermout, havermeel, zout, kaneel en het bakpoeder door elkaar. Schep als laatste de gehakte amandelen en het gedroogde fruit door het beslag.
  4. Verdeel je beslag over de twee vormpjes en bak je bodem in 12 a 15 minuten af in de voorverwarmde springvormpjes.
  5. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat.
  6. Week de gelatine volgens de verpakking.
  7. Meng de maple syrup en vanille door de kokosyoghurt en eventueel de roomkaas. Proef of je de yoghurt zoet genoeg voelt en voeg anders nog wat zoetmiddel toe.
  8. Roer de klaargemaakte gelatine door de yoghurt en verdeel over de twee springvormpjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat de taartjes kunnen opstijven.
  9. Kies jouw favoriete toppings en garneer daar jouw taartje mee.
  10. Geniet ervan!

P.s. Het appelroosje maak je door allemaal plakjes appel zacht te maken in de magnetron en vervolgens van buiten naar binnen de springvorm mee te bekleden.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Ahornsiroop, Kaneel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie