Krokante kokosbollen met limoen en abrikoos
Superlekkere kokosbollen met gedroogde abrikozen. Eenvoudig om te maken met slechts enkele ingrediënten! Proef de lente!
20 min.
Een lekker, fris, krokant en snel koekje op tafel zetten? Dat kan met dit eenvoudige recept van Eef van EefsFood. Zij maakte een overheerlijk recept dat jou vast doet denken aan kokosmakronen alleen dan nét even anders. Proef de lente!
Zo maak je het!
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en zet een bakplaat met een velletje bakpapier klaar.
- Doe alle ingrediënten in de steelpan en zet dit op laag vuur aan. Blijf goed roeren voor zo'n 3 a 4 minuten. Als het goed is heb je nu een taaie massa waar je mooie bollen van kunt scheppen.
- Wanneer je een normaal formaat ijsschep gebruikt kun je ongeveer 9 bollen scheppen. Deze bak je af in ongeveer 12 minuten. Kijk vooral naar wat de kleur doet. Liever groter of kleiner? Dit kan natuurlijk ook. Pas dan wel de baktijd aan.
- Vers het allerlekkerst! Mochten ze hun krokantheid kwijt zijn na een tijdje kun je ze oppiepen door ze een minuut of 3 in een oven van 200 graden te zetten. Eet smakelijk!
- Je kunt ze nog extra luxe maken door er wat gesmolten witte chocolade overheen te swirlen en af te maken met wat pistachekruimels.
Opmerkingen (0)