Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Korean Fried Cauliflower

0
(0)
De naam Korean Fried Cauliflower is een verwijzing naar de gefrituurde kip van KFC. De bloemkoolroosjes lijken qua vorm op kleine drumsticks. Voor deze vegetarische variant met Koreaanse smaakmakers mag je ons altijd wakker maken!
30 min.
Korean Fried Cauliflower

Toe aan wat inspiratie en nieuwe smaken voor een avondmaaltijd met veel groente? Dit populaire gerecht met bloemkool in een kruidige sticky saus doet het goed als hoofdgerecht of als party snack. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt.

Wij serveren de bloemkool met gestoomde rijst en komkommersalade of kimchi voor een volwaardige avondmaaltijd. Eet smakelijk!

  • Aantal porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 min. + 5 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: garde, frituurpan of gietijzeren braadpan, schuimspaan, keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Meng de eerste 6 ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng op laag vuur tegen de kook aan. Meng 2 tl maïszetmeel in een apart kommetje met 2 tl koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door en zet het vuur uit zodat de saus kan indikken en voeg tot slot de sesamolie toe aan de saus.
  2. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Vul een pan met dikke bodem tot maximaal de helft met frituurolie en verhit tot 180 graden. Scheur de bloemkool in middelgrote roosjes en meng tarwebloem, maïszetmeel, (bruis) water of bier en ei met een garde tot een dun beslag. Het moet de dikte hebben van pannenkoekenbeslag dat in een lint van de garde afloopt. Voeg eventueel extra water toe om de juiste consistentie te bereiken.
  4. Haal een aantal bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze in +- 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout en ga zo verder met de rest van de bloemkool.
  5. Verdeel de warme saus over de gefrituurde bloemkool, bestrooi met lente-uitjes en sesam en serveer direct met de rijst. Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met komkommersalade of kimchi. Eetsmakkelijk!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Tarwebloem, maiszetmeel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie