Koolhydraatarme kip bruschetta met walnoot
Een maaltijd met de focus op eiwitten. Met deze kip bruschetta maak je een heerlijk eiwitrijke maaltijd. De kip bruschetta is niet zomaar een normale bruschetta. De kipfilet is namelijk het broodje en de tomatensalsa is gemaakt van bosui, walnoten en walnotenolie. Een verrassende combinatie die je geprobeerd moet hebben. Je kunt ervoor kiezen om er nog een salade bij te serveren, maar als je er met 2 personen van eet, heb je een mooie grote kip bruschetta voor jou alleen. Voeg eraan toe wat jij lekker vindt en wat past binnen jouw voedingsleefstijl, denk aan bloemkoolrijst, normale rijst of een salade. De kip bruschetta is overigens niet alleen lekker voor het avondeten. Voor een lunch is hij ook erg lekker. En als je dit receptje nou wilt maken voor een tapas avondje, dat kan ook. Snij dan de kipfilet in kleine vierkantjes en schep op ieder vierkantje een beetje tomatensalsa. Dan heb je een haps hapjes gemaakt en ook erg leuk om te serveren.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, snijplank, deegroller, koekenpan, weegschaal en mes
Bereidingswijze
- Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Gebruik een deegroller om de kipfilet platter te maken.
- Smeer de kipfilets aan beide kanten in met wat walnotenolie, zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
- Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in de koekenpan gaar.
- Snij tijdens het bakken de tomaten in kleine stukjes.
- Doe de stukjes tomaat in een schaaltje. Bestrooi met wat zout, peper en italiaanse kruiden. Druppel er wat walnootolie over. Vervolgens hak je de walnoten en bosui in kleine stukjes en roer dit door de tomaten mengsel.
- Beleg nu de kipfilet met het tomaten mengsel en serveer direct.
Opmerkingen (2)
Kom maar op notenshop!! Met khda-recepten 😍