Koolhydraatarme frambozen kokos boterkoek
Iedereen kent wel de ouderwetse boterkoek. Heerlijk zacht en vol boter! Om daar een leuke twist aan te geven, is er bij deze boterkoek kokos en frambozen toegevoegd.
15 min. + 40 min. oventijd
Deze boterkoek bestaat uit amandelmeel, geraspte kokos, erythritol, eieren en natuurlijk boter! De basis is dan al klaar. Daarna druk je de frambozen in het beslag en tot slot maak je nog de topping met kokosvlokken. De smaken van frambozen, kokos en boter zorgen voor een verrassende combinatie.
Je kunt deze frambozen kokos boterkoek ook invriezen en dan kun je maanden genieten van een stukje boterkoek. Je maakt met dit recept 16 flinke punten. Gebruik dan een vierkante bakvorm (25cm) en snij door de helft. Daarna snij je de boterkoek door de lengte in vier stukken en kun je iedere rechthoek schuin door midden snijden. Liever een kleiner blokje om lekker te genieten? Snij hem dan in kleine stukjes.
- Aantal porties: 20 stukken
- Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, weegschaal, spatel, vierkante bakvorm (25x25), bakpapier
- Voedingswaarden: per stuk 181 Kcal, 1,4 Kh, 1,6 vezels, 1,2 suiker en 17,6 vet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht). Voeg daarna alle ingrediënten, behalve de frambozen, toe aan een mengkom. Mix het geheel goed door.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig. Druk daarna de frambozen erin.
- Maak de topping door alle ingrediënten toe te voegen in een mengkom en meng dit goed door met een spatel. Verdeel daarna de topping over de frambozen heen.
- Bak de frambozen kokos boterkoek voor 40 minuten in de oven.
- Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
Opmerkingen (1)