Koolhydraatarme chocoladebroodjes
Deze heerlijke chocoladebroodjes moet je een keer geprobeerd hebben. Eenvoudig om te maken en ook nog een glutenvrij én koolhydraatarm.
Vorige maand deed ik een poging om glutenvrije chocoladebroodjes te maken. Ik was niet heel tevreden met de smaak, totdat ik het afgelopen week nog een keer probeerde en hét ultieme recept ontdekte. Voor ik het door had waren deze broodjes van tafel verdwenen. De glutenvrije chocoladebroodjes zonder meel bleken een hit! Eenvoudig om te maken en ook nog eens superlekker! Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! Koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie.
- Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een mengkom en klop de ingrediënten los met een mixer of met een spatel tot een stevig beslag.
- Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel een vleugje speculaaskruiden toe of wat extra zoetmiddel.
- Hak de chocolade grof of wanneer je mokkaboontjes gebruikt, voeg deze dan toe aan het beslag.
- Strooi eventueel wat sesamzaad over de broodjes heen voor wat extra pit!
- Verdeel het beslag over de vormpjes en schuif deze rakkers de oven in voor zo’n 25 minuten.
- Laat de chocoladebroodjes afkoelen buiten de oven en geniet!
Opmerkingen (1)