Koolhydraatarme Brownie met macadamia en witte chocolade
De combinatie van Macadamia noten en witte chocolade is een combinatie die je vaker voorbij ziet komen in lekkere koekjes recepten. Omdat Macadamia’s ook erg lekker zijn in combinatie met chocolade, besloot ik dit allemaal te combineren met elkaar. Een recept van een zachte koolhydraatarme en suikervrije brownie met daarop macadamia’s en witte chocolade.
15 min. + 30 min. oventijd
De brownie is gemaakt met o.a. Cacao en pindakaas. Pindakaas zorgt voor een smeuïge bite in de brownies. Door de gehakte macadamia’s er doorheen en er bovenop heb je naast een smeuïge bite, toch ook nog een crunchy bite!
- Aantal porties: Voor 12 stukken
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Siliconen bakvorm (18cm), mengkom, mixer, snijplank + mesje en een spatel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Voeg de roomkaas, pindakaas, roomboter, eieren en vanille extract toe aan een megnkom. Mix dit vervolgens romig op. Daarna voeg je het amandelmeel, cacao, erythritol en bakpoeder erbij. Mix het geheel goed door.
- Hak de macadamia noten in stukken. Spatel de macadamia’s en de witte chocolade door het brownie beslag. Bewaar nog wat voor op over de bovenkant. Verdeel het brownie beslag in de bakvorm. Bak de brownie voor ca 30 minuten in de oven.
- Laat de brownie buiten de oven volledig afkoelen. Je brownie met macadamia en witte chocolade is klaar.
- Bewaar de brownie met macadamia’s en witte chocolade in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries hem in.
Opmerkingen (0)