Koolhydraatarme amandelrots koeken
Een combinatie van een brosse koek met amandelrotsjes? Met dit recept maak je koolhydraatarme amandelrots koeken.
30 min. + 40 min. oventijd
De bodem is gemaakt van amandelmeel in combinatie met kokosmeel. Dit zorgt voor een krokantere effect als de bodem eenmaal afgekoeld is. Daarnaast is er gebruik gemaakt van erythritol, zodat dit recept koolhydraatarm en suikervrij is. De topping is gemaakt met geroosterde amandelschaafsel, chocolade en hazelnootpasta. Dit receptje is makkelijk te maken, waardoor je geen keukenprins(ses) hoeft te zijn.
- Aantal porties: 16 koeken
- Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, bakplaat, bakpapier, spatel en vierkante bakvorm (18 cm x 18 cm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Maak vervolgens de bodem door alle ingrediënten in een mengkom te kneden tot een beslag. Bij een siliconen bakvorm hoef je geen bakpapier te gebruiken. Anders bakvorm bekleden met bakpapier op de bodem. Druk het deeg uit op de bodem. Bak de bodem voor 20 minuten. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Meng de amandelschaafsel met de erythritol en eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelschaafsel over de bakpapier. Bak voor 10 minuten. Schep daarna om en bak voor nog 5 minuten. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Smelt de pure chocolade samen met de hazelnootpasta volgens de au-bain-marie methode. Doe de amandelschaafsel in een mengkom en giet de gesmolten chocolade hierbij. Spatel om tot alles bedekt is. Schep de amandelschaafsel op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Voedingswaarden per koek:
Kcal: 193
Kh: 2.5
Vet: 18.1
Ei: 4.5
Opmerkingen (0)