Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme aardbeien jelly yoghurttaart

0
(0)
Deze taart ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Lekker laag in koolhydraten, dus passend in een kha-dieet. Ideaal!
45 min
Koolhydraatarme aardbeien jelly yoghurttaart

Ben jij nog op zoek naar een mooie feestelijk receptje? Voor bijvoorbeeld valentijsdag, een verjaardag of vooruit gekeken naar moeder- en vaderdag? Dan is deze koolhydraatarme aardbeien jelly yoghurttaart wat voor jou. De taart is ideaal om te eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje. De aardbeien jelly laag maak je zelf door het gebruik van limonade siroop, gelatine en aardbeien. Het geeft een speciaal effect aan de taart en het is nog lekker ook! Daarnaast is de taart ook nog eens no-bake dus ideaal om in de avond te maken en dan kun je de volgende dag genieten van een stukje taart!

  • Aantal porties: 8 á 10
  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Keukenbenodigdheden: springvorm 18 cm ø, bakpapier, steelpan, spatel, staafmixer, zeef, weegschaal en mengkom

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de bodem door de amandelmeel, erythritol poeder, vanille poeder en gesmolten roomboter met elkaar te mengen. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten. Druk het deeg stevig aan en zet de springvorm in de koelkast.
  2. Week 5 gelatineblaadjes in koud water voor minimaal 10 minuten. Maak de aardbeien schoon, haal het kroontje eraf en snij in kwartjes. Verdeel de aardbeien op de bodem. Verwarm 50 ml water in een steelpan. Haal de gelatine uit het schaaltje en voeg dit toe aan de steelpan. Roer door tot het gesmolten is. Voeg het overige water en limonade siroop toe. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en schenk dit over de aardbeien. Zet voor 1 uur in de koelkast of tot de laag stijf geworden is.
  3. Week 5 gelatineblaadjes in koud water voor minimaal 10 minuten. Mix de griekse yoghurt met de erythritol poeder verwarm de frambozen, aardbeien en water in een steelpan en laat dit pruttelen. Pureer het vervolgens tot alle stukjes weg zijn. Haal de gelatine uit het bakje en voeg dit al roerend toe aan de steelpan. Roer door tot de gelatine is gesmolten. Mocht je niet van de pitjes houden, zeef deze er dan uit. Voeg de gepureerde fruit toe aan de griekse yoghurt en mix goed door. Spatel vervolgens de yoghurt in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet voor 2 uur in de koelkast of tot de yoghurt stijf is geworden.
  4. Week 1,5 gelatineblaadjes in koud water voor minimaal 10 minuten. Voeg de griekse yoghurt met erytirtolpoeder toe aan een steelpan en verwarm. Haal de gelatine uit de kom en voeg toe aan de steelpan. Roer door tot de gelatine is gesmolten. Zet dan het vuur uit en schenk de griekse yoghurt in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en zet daarna terug in de koelkast voor ca 4 uur maar het liefst voor een nachtje. Daarna is je no bake aardbeien jelly yoghurttaart klaar.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Amandelmeel, erythritol, vanillepoeder

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanillepoeder
Vanillepoeder
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 21,95

Vanillepoeder
Vanillepoeder
50 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
21,95
 439,00/kg