Koolhydraatarm kaneelbrood met pitten en noten
Een lekkere combinatie van een koolhydraatarm brood structuur met de zoete smaken van kaneel en noten. Om er een extra verrassende bite aan te geven, is er gekozen om er nog blauwe bessen en de pittenmix doorheen te roeren. Het kaneelbrood is lekker om bij de brunch te serveren of gewoon als tussendoortje bij de koffie of thee.
15 min. + 55 min. oventijd
Door het gebruik van eieren, erythritol, roomkaas, kokosmeel en amandelmeel is deze zoete kaneelbrood suikervrij en koolhydraatarm! Daarmee past een plakje kaneelbrood goed in een koolhydraatarm levensstijl of als je bijvoorbeeld diabetici bent.
Door het gebruik van het amandelschaafsel op de bovenkant, krijg je een extra crunchy topping. Bij iedere hap heb je een andere smaak of structuur te pakken. Zo blijft ieder plakje kaneelbrood een verrassing. Ook lekker met een beetje boter of jam.
- Aantal porties: 12 flinke plakken
- Bereidingstijd: 15 min. + 50 a 60 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: Siliconen cakevorm (18cm), mengkom, mixer, snijplank, mesje, spatel en een satéprikker.
- Voedingswaarden: 204 kcal, 2,7 gram koolhydraten; 18 gram vet; 7,2 gram eiwit.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
- Klop de eieren samen met de roomkaas romig op. Daarna voeg je al roerend de gesmolten boter erbij en vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, bakpoeder en zout toe. Mix het geheel goed door.
- Snij de blauwe bessen door de helft en hak de walnoten en pecannoten in kleinere stukken. Vervolgens voeg je de pittenmix, blauwe bessen, walnoten en pecannoten bij het beslag. Spatel dit door elkaar. Schep daarna het beslag in een cakevorm en verdeel gelijkmatig.
- Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel, kaneel en erythritol. Zet het kaneelbrood voor 50 a 60 minuten in de oven. Als je een satéprikker erin doet prikt en die komt er schoon uit, dan is je kaneelbrood klaar.
- Laat het kaneelbrood buiten de oven volledig afkoelen. Heerlijk om zo te eten of met een beetje boter.
- Bewaar de kaneelbrood in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries hem in.
Opmerkingen (3)
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het even nagevraagd bij de ambassadeur die dit recept heeft gemaakt. Zij zegt dat het makkelijker is te maken met een mixer. Het heeft namelijk meer een cake structuur dan een broodstructuur.
Hopelijk heeft dit je genoeg geholpen.
Groetjes,
De Notenshop
Dit ga ik zeker vaker maken. Dank je wel voor het delen.