Kokosmakronen
De kokosmakroon is een alom geliefd koekje. Eet jij het koekblik alleen leeg, of nodig je visite uit om er samen van te genieten?
10 min. + 20 min. oventijd
De kokosmakron is een koekje dat al decennia lang wordt gegeten en nooit gaat vervelen. De koekjes zijn binnen een handomdraai gemaakt en natuurlijk ontzettend lekker. Deze zelfgemaakte kokosmakronen zijn om je vingers bij af te likken! Het is oppassen geblazen, anders eet je je er zo misselijk aan.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mengkom en spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de geraspte kokosnoot, amandelmeel, kokosroom, agave, kokosolie en vanille-extract. Roer om te combineren tot het volledig is opgenomen.
- Gebruik een kleine koekjeslepel, schep het makaronmengsel en laat het op de bakplaat vallen, zodat een afgeronde bovenkant en een platte rand ontstaat. Herhaal met al het deeg.
- Bak de bitterkoekjes 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bitterkoekjes licht goud- bruin zijn.
- Zet opzij om af te koelen.
Opmerkingen (0)