Kokos cake
Wanneer een receptje altijd terugkomt, weet je dat die goed is! Dit is zo’n receptje, die voor elke gelegenheid gemaakt kan worden, en elke keer opnieuw weer lekker smaakt.
20 min. + 45 min. baktijd
Je kunt in alles de kokossmaak pakken om die smaak extra te benadrukken. Een andere eiwitpoeders of 20 gram extra kokosmeel kan ook. Naturel kwark of vanillekwark kan ook. De flavourdrops kunnen vervangen worden door vanille-extract, honing, andere zoetstoffen, etc.
- Aantal porties: Voor 8 tot 12 plakken.
- Bereidingstijd: 20 minuten bereidingstijd + 45 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: (Siliconen) cakevorm, eventueel bakpapier/bakspray en een mengkom.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix eerst alle natte ingrediënten (magere kwark, eieren, banaan, ‘coconut’ flavourdrops) door elkaar heen en meng dit tot een gladde massa.
- Mix apart alle droge ingrediënten (kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder) door elkaar heen.
- Meng nu de natte massa met de droge ingrediënten tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde/siliconen cakevorm.
- Optioneel: top af met kokoschips.
- Zet de cake voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Doe eventueel de satéprikkertest aan het eind om te kijken of de cake goed gaar is. Smakelijk!
Opmerkingen (2)
Wat leuk dat je het recept gaat proberen! Je kan het eiwitpoeder ook vervangen door een bepaald soort meel. Doe er dan alleen wat minder in, bijvoorbeeld 10 tot 15 gram. Om dan nog de vanille smaak te krijgen, kun je een druppel vanille extract toevoegen.
Hopelijk gaat het recept lukken! Deel je het eindresultaat met ons? We zijn benieuwd!