Kokos bananenbrood
Bananenbrood is misschien wel het meeste makkelijke om te maken, maar ook het meest om mee te kunnen variëren.
15 min. + 45 min. oventijd
Voeg ingrediënten toe naar eigen smaak en voorkeur, om zo tot jouw lekkerste baksel te komen! Simpel, snel en gevarieerd.
Lekker voor bij een kopje koffie of thee, of om mee te nemen als snack voor onderweg. Eventueel in losse plakjes invriezen, zodat je altijd een lekkernij voorradig hebt.
- Aantal porties: 1 brood
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mixer, mengschaal, oven, (siliconen) cakevorm/blik, bakpapier, spatel, satéprikker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg in een grote kom alle droge ingredienten bij elkaar: amandelmeel. speltmeel, kokosrasp, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout.
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Prak de bananen en mix de eieren en limoensap erbij samen tot een gladde massa.
- Voeg nu deze gladde massa toe aan de grote kom met het meel en mix tot een glad beslag. Mix vervolgens de dadel stukjes erbij in mee.
- Spatel nu de walnoten door het beslag heen.
- Gebruik een siliconen cakevorm en of bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Voeg nu het beslag toe aan de cakevorm en strooi er kokosflakes overheen.
- Bak het bananenbrood voor 45 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden.
- Test met een satéprikker of de binnenkant van het brood gaar is. Bak het anders nog kort verder door.
- Haal het bananenbrood uit de oven, laat goed afkoelen, haal uit de cakevorm en snijd aan. Eetsmakkelijk!
Opmerkingen (0)