Kokos abrikoos ontbijttaartje
Het zonnetje op je bord met deze abrikozen kwarktaart. Makkelijk te maken, wat ook niet onbelangrijk is, en voedzaam door de bodem met havermout. Je hebt ook nog eens voor een paar dagen je ontbijt al klaar staan in de koelkast. Hoe handig. Serveer met wat stukjes abrikoos en evt wat extra kokos kwark.
30 min. + 2 uur wachttijd
Voedzaam én zo lekker! Is het geen kleurrijke taart? Door de voedzame bodem en een frisse yoghurtvulling kun je prima ontbijten met een puntje van deze taart. Top de taart met abrikozenjam of verse abrikozen en je kan er tegenaan.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur wachttijd.
- Keukenbenodigdheden: Springvorm van 18cm, bakpapier, kokosolie om de bakvorm in te vetten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Doe het mengsel in het bakblik en duw goed aan, maak een opstaande rand.
- Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Topping
- Meng de kwark met 2 geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en schenk dit op de afgekoelde bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de abrikoos jam met de andere 2 geweekte gelatineblaadjes en schenk dit over de kokoslaag. Zet terug in de koelkast
- Als de taart goed is afgekoeld decoreer hem dan met wat kokosrasp en verse abrikozen.
Bewaar dit taartje in de koelkast in een afgesloten bakje, dan is de taart zo’n 3 dagen houdbaar.
Opmerkingen (1)
Ook de vierkante mooie blokjes taartjes zie er heel anders uit.
Hebben jullie ook dat recept?
Met vriendelijkegriet,
Nicoline Langermans