Kleurrijke summerrolls met blauwe sushirijst
Iets maken wat als snack, lunch of voorgerecht kan? Deze summerrols zijn hier perfect voor! Kleurrijk en met een authentieke vulling!
45 min.
Verse springrolls maken is super makkelijk en gezond! Door de verschillende kleuren groenten ziet het er super feestelijk en uitnodigend uit. Lekker als snack, lunch of voorgerecht.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 45 min.
- Keukenbenodigdheden: Grote pan en een steelpan.
Bereidingswijze
- Bereid de sushirijst zoals vermeld staat op de verpakking en laat wat afkoelen.
- Mix in een steelpannetje de pindakaas, kokosmelk, sambal en ketjap en breng aan de kook Zet dan het vuur lager en voeg de limoenbladeren toe, mix zo nodig wat extra water door de pindasaus tot de gewenste dikte. Laat zachtjes pruttelen zodat alle smaken worden afgegeven
- Snijd de komkommer, mango, avocado en rode kool in dunne reepjes en leg apart samen met de al gesneden wortel
- Bereid de glasnoodles zoals vermeld staat op de verpakking en spoel daarna met koud water af en laat uitlekken
- Om de rijst te kleuren mix je in een klein bakje het butterfly pea poeder samen met 2 eetlepels water, mix goed door totdat alles gemengd is. Er ontstaat nu een diepblauwe kleur. Om de rijst te kleuren meng je simpelweg de blauwe kleurstof door de sushirijst en meng je dit goed door. Begin met een klein beetje kleurstof en gooi niet alles in 1 keer erbij. Je kunt zoals ik in dit recept ook heb gedaan de rijst in 2 porties verdelen en de ene helft wat donkerder blauw kleuren dan de andere door wat meer kleurstof toe te voegen
- Zet alle ingrediënten klaar om de springrolls te vullen en pak een grote schaal met warm water.
- Week de rijstvellen 1 voor 1 heel kort in het warme water. Als je ze eruit haalt moeten ze nog stevig zijn, als je ze gaat vullen worden ze vanzelf nog zachter!
- Vul de rijstvellen met alle soorten groenten en natuurlijk de rijst, rol ze strak op als een loempia en snijd ze doormidden
- Serveer met de pindasaus en geniet!
Opmerkingen (0)