Kletskoppen
Kletskoppen, het heerlijke zoete en brosse koekje dat in je mond wegsmelt. Wist je dat een laag chocoladepasta, gesmolten chocolade of andere notenpasta heerlijk is om te sandwichen tussen 2 koekjes? Voor je het weet heb je alle koekjes opgegeten, gevaarlijk lekker!
In deze klassieke kletskoppen gebruiken wij amandelen, waar de variant in de supermarkt vaak pinda gebruikt. Toch liever pinda dan amandel? Leef je uit! Je kunt de noten in dit recept 1 op 1 vervangen door jouw favoriete noot.
- Aantal porties: 20 stuks
- Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: oven, ovenschaal, bakpapier, steelpan en fornuis
Bereidingswijze
1. Smelt de boter, suiker en melk in een steelpannetje op middelhoog vuur tot een geheel.
2. Voeg je bloem, kaneel, amandel, zout & vanille toe en meng tot het beslag een geheel vormt.
3. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
4. Lepel je beslag met 1 theelepel per koekje op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak de koekjes voor 10-12 minuten.
5. Let op dat je genoeg ruimte tussen de koekjes houdt aangezien deze flink uitlopen in de oven, bak per bakplaat ongeveer 10 koeken tegelijk.
Tip: Wanneer de koeken nog heet zijn zijn deze nog goed te vormen, wil je perfecte ronde koeken? Verander hun vorm dan wanneer ze nog warm en buigbaar zijn.
Opmerkingen (0)