Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Karamel pecan bars

0
(0)
Chewy karamel met een crunch van de pecannoten en een heerlijk bronstige shortbread bodem. Pas op: gevaarlijk lekker!
30 min. + 10 min. oventijd
Karamel pecan bars

Wie houdt er nu niet van karamel? Deze bars hebben een brosse shortbread bodem met daarop een dikke karamel vulling met knapperige pecannoten. Een echte traktatie! 

  • Aantal porties: 12 stuks
  • Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Vierkante bakvorm van 18x18 cm, siliconen spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smeer een dun laagje roomboter in de bakvorm en bekleed de bakvorm daarna met bakpapier 
  3. Meng in een grote kom de bloem, suiker, de roomboter in kleine blokjes en het zout tot een kruimelig zand deegje. Dit gaat het makkelijkst met je handen en zorg dat de roomboter overal doorheen gemengd is door het deeg steeds door je handen de wrijven. Dit duurt een paar minuten
  4. Stort de bodem in de bakvorm en druk goed stevig aan met je handen, let goed op de randen (deze kun je nog extra aandrukken met de achterkant van een lepel)
  5. Prik enkele gaatjes in de bodem en bak de bodem dan vervolgens in 8-10 minuten af in de oven. De bodem hoort niet te kleuren dus zal ongeveer dezelfde kleur blijven 
  6. Ondertussen ga je aan de slag met de karamel! Smelt hiervoor de roomboter in een steelpannetje, voeg hier dan de basterdsuiker, gecondenseerde melk en het vanille extract aan toe. Blijf continue met de siliconen spatel roeren. Breng de karamel langzaam aan de kook.
  7. Als de karamel kookt mag het vuur iets hoger en blijf dan een minuut of 10 al roerend doorkoken. Neem goed de bodem mee tijdens het roeren want anders kan de karamel verbranden. Als je een steelpannetje hebt met een hele dunne bodem zet het vuur dan niet te hoog. De karamel is klaar als er een hele dikke klodder karamel aan de spatel blijft hangen
  8. Hak de pecannoten in kleinere stukken en roer dit vervolgens door de karamel
  9. Schep dan de karamel op de bodem en verdeel alles goed
  10. Laat afkoelen in de koelkast en snijd daarna met een scherp mes mooie repen. Je kunt ze zo klein of groot snijden als je zelf wilt
  11. Bewaar de karamel bars in de koelkast maar haal ze +- 20 minuten voordat je ze gaat eten uit de koelkast zodat ze wat zachter worden 
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Pecannoten, Vanille extract, Tarwebloem

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie