Italiaans borrelbrood
Dit Italiaanse borrelbrood is perfect voor bij de borrel! Lekker met én zonder dip.
30 min. + 2 uur wachttijd
Een heerlijk borrelbrood gemaakt van scratch. Lekker voor op de borrelplank of als bijgerecht voor bij de barbecue! Dit plakbrood is lekker zacht en luchtig en heeft een subtiele Italiaanse smaak.
- Aantal porties: 1 borrelbrood
- Bereidingstijd: 2,5 uur + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, weegschaal, deegroller, cakevorm, beslagkom en folie of theedoek
Bereidingswijze
- Meng het gist en de suiker met de lauwwarme melk en laat staan totdat je een soort cappuccino laagje krijgt. Dit duurt ongeveer zo’n 5 minuten.
- Meng daarna de overige ingrediënten voor het deeg met elkaar, dit kan met de hand of met een keukenmachine. Kneed het deeg met de hand, of met een deeghaak voor ongeveer 10 minuten (gebruik je een keukenmachine doe dit dan op middel lage stand).
- Vorm het deeg tot een bol, en dek af, zet op een tochtvrije warme plek en laat 1 uur rijzen.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een oppervlakte van ongeveer 30 bij 40 cm.
- Meng de zachte boter met de rode pesto kruiden en smeer deze uit op je deegplak.
- Bestrooi met de geraspte kaas en vervolgens de pijnboompitten.
- Snijd de deegplak in 20 plakjes deeg.
- Beboter de cakebakvorm en zet deze rechtop/schuin.
- Leg 1 voor 1 een deegplakje in de cakebakvorm.
- En laat vervolgens weer een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
- Zet het borrelbrood midden in de oven en bak deze ongeveer 30 a 35 minuten in de oven.
- Wanneer het brood te donker wordt kun je eventueel afdekken met wat aluminiumfolie.
Opmerkingen (0)