Herfstige appel galette
Een heerlijke herfstige appel galette uit eigen keuken, lekkerder wordt het niet!
30 min. + 45 min. oventijd
Ik ben dol op alles met appel. Appeltaart, appelcake, appelflappen, appelbollen.. en nu dus ook op appel galettes. Het beste is dat je ze het hele jaar door kunt maken. Pak in de zomer lekkere frisse Elstar appels en ga in het najaar voor DE appeltaart appel: goudrenetten. Let’s get started!
- Aantal personen: 1 galette / 6 personen
- Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding / 45 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, spatel en bakpapier
Bereidingswijze
- Doe in een beslagkom: de bloem, basterdsuiker, kaneel, zout en een ei. Mix door elkaar.
- Snijd de (koude) boter in blokjes en mix dit door de rest tot een lekker deegje.
- Verpak het deeg in folie en leg het een halfuurtje in de koelkast.
- Als je het deeg uit de koelkast haalt, verwarm je meteen de oven voor op 170 graden.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak.
- Snijd de appels in plakjes en verdeel deze over het deeg. Laat wel genoeg lege ruimte aan de randen over!
- Vouw de randen over de appel heen, besmeer de randen met het losgeklopte eigeel en bak hem in 30-45 minuten af.
- Laat de galette afkoelen buiten de oven voordat je deze in punten snijd.
Tip! Serveer met een bolletje (of twee) kaneelijs. Genieten!
Opmerkingen (0)