Herfstbergse appeltaart
Jolien bedacht zelf dit recept voor een verrukkelijke appeltaart met ingrediënten uit haar eigen dorp Hertsberge. In de appeltaart gebruikte ze namelijk noten en appels die afkomstig zijn uit het dorp.
30 min. + 45 min. oventijd
Voor de Foodchallenge van november met het thema Vruchten en noten maakte Jolien dit recept. Dankzij de zelfgemaakte appelroosjes ziet de taart er ook nog een supergezellig uit! Op deze pagina lees je hoe je hem zelf maakt.
- Aantal porties: Voor 10-12 stukken taart.
- Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Keukenfolie, keukenmachine, kommetje, mixer, taartvorm, ovenschaal, snijplank en een keukenmes.
Bereidingswijze
Bodem
- Meng alle droge ingrediënten.
- Voeg nu ook de boter toe. Meng het geheel.
- Voeg het halve ei toe en kneed alles weer goed door elkaar tot het een deeg vormt.
- Maak er een schijfje van en wikkel het in folie. Laat rusten.
Vulling
- Doe de walnoten in de keukenmachine en maal ze tot fijne stukjes.
- Doe de fijne walnoten stukjes in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix tot een geheel.
De taart
- Bedek de vorm met het deeg en prik er gaatjes in over de gehele bodem.
- Vul de vorm met de vulling.
- Snijdt de appels in platte stukjes en leg ze in het water.
- Doe de schaal met water, citroensap en appelschijfjes voor 5 tot 10 minuutjes in de magnetron. Zo kun je ze goed tot roosjes vouwen.
- Vouw de appelschijfjes tot roosjes en plaats ze op de vulling van de taart. Dek zo de hele bovenkant van de taart af met appelroosjes.
- Top af met suiker en kaneel.
- Bak gedurende 45 minuten op 180 graden celsius.
Bekijk hier het filmpje waarin Jolien precies laat zien hoe je de taart maakt!
Opmerkingen (0)