Hazelnoottaart
Verras vrienden en familie met een heerlijke hazelnoottaart! Als dat geen genieten wordt
20 min. + 40 min. oventijd
Hazelnoottaart is misschien wel het ideale toetje na een feestelijk kerstmaal. Daarom heeft De Notenshop een heerlijk recept voor je opgezocht, waarmee je vriend en familie zal verbazen!
- Aantal porties: 14
- Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: springvorm - Diameter van 24 cm, keukenmachine, bakpapier, mengkom
Bereidingswijze
- Om te beginnen met de hazelnoottaart verwarmen we de oven voor op 175 graden.
- Vervolgens smeren we de taartvorm in met boter en leggen hier bakpapier in zodat de hazelnoottaart niet aanbrandt.
- Hak de chocolade fijn (het makkelijkst in een keukenmachine), de hazelnoten grof en voeg deze vervolgens samen.
- Om de hazelnoottaart romiger te maken kneed je de stukjes boter door de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel. Voeg daarna het chocolade-hazelnootmengsel toe aan het bakmeel.
- Om de Hazelnoottaart compleet te maken klop je de eieren los en voeg je ze al roerend toe. De hazelnoottaart is nu bijna klaar!
- Het enige dat ons nu nog te doen staat is het stevige beslag in de taartvorm te doen. Zo! Nu kan de hazelnoottaart in de oven. Laat hem hier ongeveer 40 minuten goed garen. Zorg er wel voor dat de hazelnoottaart nog een smeuïge binnenkant heeft, dit maakt hem extra lekker!
- Laat na de baktijd de hazelnoottaart nog 20 minuten in de vorm afkoelen en leg hem daarna op een rooster om verder af te koelen. Wanneer de de taart afgekoeld is, snijd je hem in punten.
- Als ‘kers’ op de hazelnoottaart klop je de slagroom en doe je er tijdens het serveren een lekkere dosis overheen! Geniet en eet smakelijk!
Liever een variant? Bekijk dan ook ons recept voor walnotentaart!
Opmerkingen (0)