Hazelnootkoekjes met hazelnoot-witte chocolade vulling
Met dit recept voor hazelnootkoekjes met hazelnoot-witte chocolade vulling zet je heerlijk knapperige koekjes op tafel. Lekker voor bij de koffie!
20 min. + 10 min. oventijd
Vaak worden hazelnoten gecombineerd met chocolade, maar als je van de pure smaak van hazelnoten wil genieten, dan zijn deze koekjes voor jou. Twee sandwich koekjes met een romige hazelnootvulling, voor als je een keer wat anders wil dan chocolade 😉
- Aantal porties: 25-30 koekjes
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: keukenmixer, keukenmachine, deegroller, uitsteker en spuitzak
Bereidingswijze
Voor de vulling
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de mengkom.
- Laat even afkoelen en opstijven in de koelkast.
Voor de koekjes
- Rooster de rauwe hazelnoten 10-12 min in een voorverwarmde oven van 180°C (als je geroosterde hazelnoten hebt, hoef je dit niet te doen.)
- Laat ze hazelnoten afkoelen en maal ze daarna fijn in de keukemachine.
- Klop de boter, suiker en vanille tot een romige massa.
- Voeg het ei toe en klop weer 1-3 min.
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, inclusief de hazelnoten.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol beide deegballen tussen twee bakpaieren uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Koel het uitgerolde deeg in de koelkast tot het stevig is geworden, ongeveer een uur.
- Steek de koekjes uit met een uitsteker naar keuze, maar houd er rekening mee dat er twee koekjes op elkaar gaan.
- Bak de koekjes 10-12 min in een voorverwarmde oven van 180°C totdat de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen.
- Haal de vulling uit de koeklkast en klop hem op in de keukenmixer. En doe het in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Vul de koekjes met de vuling en druk ze op elkaar.
Opmerkingen (0)