Havermoutkoekjes met gevriesdroogde framboos
Havermoutkoekjes zijn supper gemakkelijk om zelf te maken, maar ook super lekker! Deze variant met gevriesdroogde frambozen is een heel nieuw ervaring!
5 min. + 15 min. oventijd
Havermoutkoekjes, we kennen ze allemaal wel! Je kunt er ontzettend veel mee variëren en helemaal naar eigen smaak invullen. Nu het buiten weer kouder is en de feestdagen eraan komen is er niks leukers dan een beetje experimenteren in de keuken voor lekkere koekjes bij de thee of koffie.
En dat heb ik gedaan! Met de gevriesdroogde frambozen van De Notenshop, die zo’n havermout koekje toch net even een frissere smaak geven! Het is ideaal om gevriesdroogd fruit in je baksels te gebruiken, want ze veranderen niks aan de textuur, in tegenstelling tot vers fruit.
- Aantal porties: Voor 5 koeken.
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Keukenbenodigdheden: Vork, lepel, kom, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle droge ingrediënten, behalve de frambozen, bij elkaar in een kom en meng even door elkaar.
- Voeg dan alle natte ingrediënten erbij en mix tot een plakkerig geheel.
- Mix dan ook de gevriesdroogde frambozen erdoor.
- Maak met je handen 5 balletjes, druk plat en leg ze op de bakplaat.
- Schuif in de oven voor ongeveer 12-15 minuutjes.
- Ze zijn het lekkerst net uit de oven!
Bak je liever je eigen koekjes? Bekijk ons basisrecept voor koekjes en maak ze helemaal naar je eigen smaak met extra toevoegingen en aanpassingen.
Opmerkingen (0)