Hartig olijven brood
Succes verzekerd met dit heerlijke hartige olijven brood! Je zet dit pareltje in ongeveer een uur op tafel. Daarnaast is dit pracht exemplaar ook nog eens glutenvrij!
10 min. + 35 min. oventijd
Hartig glutenvrij borrelbrood gevuld met onder andere groene olijven, zongedroogde tomaten kaas en cashewnoten. Ga jij er ook gelijk mee aan de slag?
- Aantal porties: 1 stuk
- Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten
- Keukenbenodigdheden: springvorm, bakpapier, bakblik, mengkom, mixer
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Roer de eieren, melk en olijfolie goed door elkaar tot een egaal beslag.
- Meng dit met het zelfrijzend bakmeel totdat je een mooi glad beslag hebt.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en schep deze met de hele olijven, cashewnoten, geraspte kaas, gedroogde rozemarijn en zout en peper door het beslag.
- Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.
- Bak het brood in 35 á 40 minuten bruin.
Lekker met wat olijfolie of gezouten roomboter.
Opmerkingen (0)