Harde wafels
Net zoals bij de zachte wafels heb ik lang gezocht naar een lekker recept voor harde wafels. Voor mij is deze zoektocht gelukkig voorbij, want heb er helaas toch wel velen al weggegooid in het verleden. Deze wafels niet, ze zijn fantastisch! En ook grote favoriet bij mijn vrienden en familie.
Het recept komt van een oma van een vroegere vriendin van me. Dus ja, eigenlijk toch wel een beetje “grootmoeders recept”. Ze zijn hard, maar niet droog, echt de perfecte verhouding. Bovendien blijven ze lang lekker in een afgesloten trommel of gewoon gewikkeld in zilverfolie. Eventueel zijn ze ook in te vriezen en dan gewoon even in de oven opwarmen en ze zijn weer als vers gebakken!
- Aantal porties: 35 wafels
- Bereidingstijd: 10 min. + 2 uur wachttijd + 45 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: wafelijzer, grote kom en handmixer
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de suiker, vanillesuiker en zout.
- Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en mix dit tot een vaste deeg.
- Dek deze af met folie en zet hem voor 2 uurtjes in de koelkast.
- Neem de wafelijzer, vet deze in met olie en laat die eerst goed heet worden.
- Neem het deeg uit de koelkast en maak bolletjes van ca 60g. Zo zijn je wafels allemaal ongeveer van gelijke grote.
- Bak de wafels ongeveer voor 2 minuten in de wafelijzer, tot ze goudbruin zijn. Dit kan uiteraard per wafelijzer verschillen daarom kijk je best even bij de eerste wafels hoe lang ze moeten gebakken worden. Ik gebruik altijd een frifri wafelijzer.
- Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Met dit recept maak je maar liefst 35 wafels! Voor iedereen één, maar je kunt er ook zeker twee eten. Bijvoorbeeld als ontbijt met vers fruit of bij de lunch.
Opmerkingen (6)
Een geweldig recept. Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ze zijn heerlijk met een beetje poedersuiker erop.
Ik heb wel maar 300 gr basterdsuiker gebruikt omdat ik niet meer in huis had, maar de smaak was prima🥰