Halloween mummies en monsters van gepofte granen
Deze spooky mummies en monsters zijn super leuk om met kinderen te maken!
30 min.
Door de boter langer te verhitten ontstaat een heerlijke bruine boter (beurre noisette) die deze traktatie een volle karamelsmaak geeft. Je kunt de boter ook gewoon smelten.
Voor de mummies of repen kun je een rechte bakvorm of ovenschaal gebruiken. Monsters maak je in een siliconen donutvorm.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Keukenbenodigdheden: Bakpapier, pannetje met dikke bodem, spatel, keukenmes en rechthoekige bakvorm 20 x 30 cm
Bereidingswijze
- Bekleed de bakvorm met ingevet bakpapier of vet een siliconen bakvorm in met wat neutrale olie.
- Verhit de boter met de honing in een pannetje met dikke bodem op laag vuur tot de boter bruin is, maar niet verbrand. Zet het vuur uit.
- Voeg de marshmallows toe en roer tot de marshmallows zijn gesmolten. Roer vervolgens de gepofte tarwe erdoor.
- Doe alles in de bakvorm en druk aan tot een zo egaal mogelijke laag. Dit gaat het makkelijkste met een spatel of met olie ingevette keukenhandschoentjes. Laat helemaal afkoelen, haal uit de vorm en snij in repen.
- Smelt de chocolade en doop de voorkant van de monsters in de gesmolten chocolade. Versier met suikeroogjes en laat de chocolade hard worden. Smelt voor mummies opnieuw wat witte chocolade en maak daarmee kris-kras strepen over de repen.
Opmerkingen (0)