Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata

5
(2)
Het is aspergeseizoen! Wat maak je nu met asperges? Deze heerlijke groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata!
30 min.
Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata

Orzo is een pastasoort die qua vorm te vergelijken is met rijst. Orzo is een koolhydraatbron en veelzijdig te verwerken in verschillende gerechten. Met dit recept maak je een orzotto. Net zo romig als een risotto maar door de orzo kost het veel minder tijd!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: twee koekenpannen, snijplank, mes en knoflookpers

Bereidingswijze

1. Snijd een halve centimeter aan de onderzijde van de aspergetips af. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de blaadjes verse basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
2. Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
3. Voeg de tuinerwten toe aan de pan en bak 2 minuten samen met de ui en knoflook.
4. Voeg de orzo en groentebouillon toe. Laat de orzo de groentebouillon goed opnemen. Roer regelmatig goed door.
5. Bak 5 minuten de aspergetips in olijfolie. Bestrooi eventueel met grove zoutkorrels.
6. Roer de basilicum door de orzo. Verdeel de orzo over twee borden. Garneer elk bord met de gebakken groene aspergetips en burrata's. Geniet van de groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata!

Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met orzo, asperge, pasta

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie