Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata
Orzo is een pastasoort die qua vorm te vergelijken is met rijst. Orzo is een koolhydraatbron en veelzijdig te verwerken in verschillende gerechten. Met dit recept maak je een orzotto. Net zo romig als een risotto maar door de orzo kost het veel minder tijd!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: twee koekenpannen, snijplank, mes en knoflookpers
Bereidingswijze
1. Snijd een halve centimeter aan de onderzijde van de aspergetips af. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de blaadjes verse basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
2. Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
3. Voeg de tuinerwten toe aan de pan en bak 2 minuten samen met de ui en knoflook.
4. Voeg de orzo en groentebouillon toe. Laat de orzo de groentebouillon goed opnemen. Roer regelmatig goed door.
5. Bak 5 minuten de aspergetips in olijfolie. Bestrooi eventueel met grove zoutkorrels.
6. Roer de basilicum door de orzo. Verdeel de orzo over twee borden. Garneer elk bord met de gebakken groene aspergetips en burrata's. Geniet van de groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata!
Opmerkingen (1)