Granola maken
Zelf granola maken
Je kan zelf heel makkelijk granola maken. Zelf granola maken heeft het grote voordeel dat de granola super vers is en geen conserveermiddelen bevat. Bovendien duurt het helemaal niet lang om te maken, binnen een uur kan je zelf je eigen granola maken.
Granola maken doen we in dit geval met haver, noten en zaden die we uiteindelijk gaan roosteren in de oven. Eerst zullen we de noten in een pan laten samensmelten met honing en suiker voor een heerlijk krokant laagje.
Hoe maak je granola?
- Voordat je begint met granola maken kan je alvast de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Verwarm de boter of olie eerst in een pan en voeg wat zout toe.
- Voeg de noten toe en zet het vuur op een laag pitje. Roer het mengsel regelmatig.
- Verwarm de noten tot ze licht gebakken zijn, plus minus 5 minuten. Daarna kan de suiker en honing worden toegevoegd.
- Als alles goed is gemengd kan het mengsel op een bakplaat met bakpapier worden gegoten.
- Voeg daarna de over gebleven ingrediënten toe.
- Laat de bakplaat 15 minuten in de oven bakken. Roer het mengsel daarna even door en laat het vervolgens nog 10 minuten bakken tot het een mooie goudbruine kleur krijgt.
Als de granola is afgekoeld is het tijd om aan te vallen! Zo ontdek je zelf hoe eenvoudig granola maken eigenlijk is.
Zelf granola maken biedt het voordeel dat je zelf kunt spelen met de ingrediënten en bijvoorbeeld ook rozijnen of dadels kan toevoegen. De gemaakte granola kan je in een luchtdichte pot wel tot een maand lang bewaren.
Opmerkingen (2)
Deze blog gaat over hoe je granola kan maken. Maar dit is zeker een leuk idee om voor een nieuwe blog! We gaan hiermee aan de slag.
Groetjes,
De Notenshop