Glutenvrije stracciatella ontbijtcake
Geniet bij het ontbijt van deze glutenvrije stracciatella ontbijt cake! Makkelijk te maken, glutenvrij en ideaal om je left over paas chocolade in te verwerken.
10 min. + 50 min. oventijd
Deze cake is smeuïg, niet zo zwaar en vol stukjes chocolade. Heerlijk als plakje bij het ontbijt, als tussendoortje of bij de koffie. De chocolade stukjes zorgen voor een stracciatella effect. De banaan maakt de cake wat zoeter zonder extra suiker toe te voegen en het kaneel versterkt de smaak van chocolade.
Je kunt alle chocolade gebruiken die je wilt. Maak ook zeker je paas chocolade op of serveer deze ernaast voor een pronkstuk op tafel!
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 10 min. + 50 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Bakblik, bakpapier, mengkom, spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Prak de banaan fijn en roer hier de eieren, yoghurt en melk doorheen.
- Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en de suiker door het natte beslag en roer goed door totdat je geen klontjes meer in het beslag hebt.
- Schep dan de chocolade door het beslag.
- Los vervolgens de baking soda op in appelazijn totdat het begint te bruisen. Roer deze als laatste door je beslag, roer goed door en schep dan je beslag in het cakeblik.
- Bak je cake in 45 a 50 minuten goudbruin en laat vervolgens helemaal afkoelen.
- Versier hem met gesmolten witte chocolade en eventueel wat extra (paas) chocolade.
Opmerkingen (0)