Glutenvrije Eierkoeken met Rozijnen
Overheerlijke verse eierkoeken zijn een echt feestje voor het ontbijt of als tussendoortje!
15 min. + 15 min. kooktijd
Eierkoeken, wie kent ze niet?! Ik was er al van kinds af aan dol op. En altijd even aan de platte kant van een eierkoek ruiken wat er nou eigenlijk voor vreemde geur aan zit. Ik maakte van mijn eierkoek altijd een feestje door hem te besmeren met jam en hagelslag. Maar sinds de komst van de glutenmonsters zal ik die echte échte nooit meer kunnen eten helaas. Gelukkig hou ik van bakken en is een glutenvrije eierkoek helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Ook als je geen intolerantie voor gluten hebt doe je je lichaam een groot plezier door deze heerlijke lekkernij gewoon zelf te bakken!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, bakplaat, mengkom, spatel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
- Klop de eieren met de honing en citroenrasp helemaal luchtig en schuimig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Heb geduld, want dit is de belangrijkste stap om luchtige eierkoeken te maken!
- Meng het amandelmeel met bakpoeder en zout en schep dit voorzichtig door het eimengsel.
- Roer met een spatel door tot het goed met elkaar vermengd is.
- Voeg tot slot de rozijnen bij het beslag en spatel dit er goed door.
- Maak van het beslag 8 eierkoeken door met een ijslepel steeds 1 hoopje beslag op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Strijk de hoopjes iets glad. Plaats de hoopjes niet te dicht naast elkaar, want de eierkoeken lopen tijdens het bakken nog iets uit.
- Bak de eierkoeken in 10-12 minuten licht goudbruin.
Eet smakelijk en geniet ervan!
Opmerkingen (3)
Ideaal voor als men onverwacht bezoek krijgt.