Glutenvrije citroencake
Eens zin in zo’n heerlijke frisse en zomerse cake? Maar moet jij glutenvrij eten? Dan is deze zeker iets voor jou om te proberen!
2 uur en 30 min. + 1 uur en 40 min. wachttijd + 40 min oventijd
Deze cake is gemaakt op basis van mais en amandelmeel, hierdoor krijgt hij een Italiaans kantje! Met het zuurtje van de citroen en de heerlijke zomerse kersen, is het heerlijk om samen van te smullen in het zonnetje!
- Aantal porties: 8 personen
- Bereidingstijd: 2 uur 30 min. + 1 uur 40 min. wachttijd + 40 min oventijd
- Keukenbenodigdheden: Weegschaal, mengkom, klopper, cakevorm, rasp, spuitzak, gekarteld spuitmondje, oven
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 170 graden
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur staat en klop deze samen met de geraspte citroenzeste en suiker op
- Voeg de eitjes 1 voor 1 toe
- Roer er nu het bakpoeder door
- Weeg het amandelmeel en maismeel samen af in een kom en meng ze door elkaar
- Pers de citroen uit en voeg een beetje sap bij het beslag afwisselend met het meel roer alles tot 1 mooi deegje
- Vet je cakevorm in met boter en strooi er dan wat amandelmeel in
- Roer als laatste de diepvrieskersen door het beslag en stort je beslag uit in de cakevorm
- Bak deze voor 40 minuutjes
- Laat voor een kwartiertje afkoelen in de vorm en daarna verder uit de vorm op een rooster
- Maak de mascarponecrème wanneer de cake is afgekoeld
- Doe hiervoor de slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom
- Klop dit op een gemiddelde snelheid tot het mengsel stijf is
- Doe de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
- Spuit dit vanboven op je cake en werk eventueel af met wat verse kersjes, citroenstukjes en amandelschilfers
Geniet ervan!
Opmerkingen (0)