Glutenvrije brownies met sinaasappel
Ben je net als ik helemaal gek op de combinatie chocolade en sinaasappel? Dan lik je je vingers af bij deze brownies! Deze brownies met sinaasappel zijn full of chocola, chewy en uiterst verslavend! Ze zijn glutenvrij en ook nog eens koemelkvrij.
30 min. + 25 min. oventijd
Glutenvrije brownies precies zoals ze moeten zijn. De brownies maakte ik met glutenvrij havermeel. Ik vind de structuur van havermeel erg lekker. Het is net wat grover dan gewoon meel. Door te bakken met glutenvrij havermeel krijgt de brownie iets meer een ‘bite’, erg lekker!
De sinassnippers van De Notenshop die ik gebruik in deze brownies zijn een grote aanrader. Naast dat ze heerlijk zijn om in baksels te verwerken, zijn ze ook erg lekker om zo te eten. Of maak heel eenvoudig zelf chocolade sinassnippers door ze te dippen in pure chocolade (en afkoelen). Smullen geblazen!
- Aantal porties: 9 (grote) brownies
- Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding + 25 minuten oventijd + afkoelen
- Keukenbenodigdheden: Bakvorm van 20×20, bakpapier, rasp voor de sinaasappel en een (Staande) mixer.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie.
- Mix ondertussen de suiker met de eieren voor ongeveer 1 minuut.
- Giet de gesmolten chocolade en boter bij de eieren en de suiker en mix het beslag nogmaals door elkaar totdat alles met elkaar vermengd is.
- Voeg daarna het bakmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en mix nog even door.
- Rasp de sinaasappel.
- Roer de rasp en 2 el bakvaste chocolade druppels door het beslag.
- Leg een velletje bakpapier in een vierkante ovenschotel (20x20cm), vet de rest van de vorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
- Bak de brownies in 25 minuten gaar.
- Laat de brownies afkoelen. Smeer ze in met de pure chocoladepasta. Decoreer met de bakvaste chocolade druppels, sinassnippers en gemende nootjes.
Opmerkingen (2)
Wat leuk om te horen dat je aan de slag bent gegaan en er een eigen draai aan hebt gegeven! Het klinkt erg lekker, dus een goeie tip voor andere die dit recept ook gaan maken! Geniet ervan.