Glutenvrij shortbread karamel koeken
Echte karamel lovers opgelet, want dit is een recept voor jou! Deze koeken hebben een bodem van brosse shortbread met daarop een dikke laag karamel en pecannoten. Dit is echt een goddelijk lekkere combinatie.
20 min. + 30 min. baktijd + 30 min. wachttijd
De koeken zijn niet moeilijk om te maken. Met de kant-en-klare karamel maak je namelijk in een handomdraai de lekkerste creaties. De shortbread bodem is gemaakt van glutenvrij havermeel. Het glutenvrije havermeel geeft het shortbread nog meer smaak.
- Aantal porties: 9-16
- Bereidingstijd: 20 min. + 30-40 min. oventijd + 30 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, bakpapier, schaal van 20x20 cm
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de bodem met een mixer of met de hand. Kneed hiervan een bol en leg deze in een bakje een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvorm in. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de schaal. Verdeel het beslag over de bodem. Met de achterkant van een eetlepel smeer je de bodem mooi glad. Bak de bodem in 30-40 minuten mooi goudbruin. Laat de bodem afkoelen.
- Verwarm de karamel een paar minuten au-bain marie. De karamel wordt niet vloeibaar, maar wel iets zachter. Smeer de zachte karamel lepel voor lepel over de bodem. Doe dicht voorzichtig, want de bodem is bros.
- Druk de pecannoten in de karamel. Snijd de koek in 9 of 16 stukken.
Opmerkingen (0)