Gezonde vegan & no bake blueberry cheesecake
Begin de dag goed met een blueberry cheesecake. Het gezonde vegan taartje hoeft niet gebakken te worden, maar kan na ontdooiing direct opgediend worden. Dat wordt smullen!
40 min. + 2,5 uur opstijftijd
Wat een plaatje is deze cheesecake! De blauwe bessen geven die mooie, vrolijke kleur. Het taartje wordt bedekt met vers fruit. Hier is voor verschillende soorten fruit gekozen, maar dit kan natuurlijk alles uit de fruitmand zijn.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 40 min. + 2,5 uur opstijftijd
- Keukenbenodigdheden: Blender, 2 kleine springvormpjes met een diameter van 12,5 cm
Bereidingswijze
- Laat de cashewnoten een hele nacht weken in een bakje met water, als je hier geen tijd voor hebt kun je ze ook 45 minuten in kokend water laten weken, onthoud: hoe langer geweekt, hoe zachter de vulling wordt. Zorg er wel voor dat de cashewnoten vervolgens helemaal zijn afgekoeld voordat je verder gaat met het recept.
- Week de dadels in een bakje met warm water voor 10 minuten, verwijder daarna de pit.
- Voor de bodem meng je alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een wat plakkerige structuur
- Verdeel de bodem over de 2 springvormen en druk goed strak aan met een lepel of met de hand.
- Voor de vulling mix je alle ingrediënten voor de vulling in een blender tot een glad en romig ‘beslag’.
- Schenk de helft van de vulling in een apart bakje en voeg bij de andere helft in de blender, de blauwe bessen toe. Mix totdat alles goed is gemengd en er een mooie paarse kleur ontstaat.
- Giet de eerste laag vulling op beide bodems (wit of paars, dit mag je uiteraard zelf weten).
- Zet voor 30-45 minuten in de vriezer zodat de eerste laag stevig is geworden.
- Giet nu de 2e laag vulling op de 1e laag en zet nu in de vriezer totdat de taartjes volledig bevroren zijn en je ze makkelijk uit de vorm kunt halen. Dit duurt zo’n 2 tot 3 uur.
- Laat de taartjes voor het opdienen volledig ontdooien en garneer met wat vers fruit en andere toppings die je lekker vindt.
Opmerkingen (6)
We hebben het even na gevraagd voor je bij de ambassadeur die dit recept heeft gemaakt.
Zij heeft het volgende gezegd: ''Heb dit zelf niet meegemaakt maar wat wellicht zou kunnen is dat er Light kokosmelk is gebruikt ipv ‘gewone’ kokosmelk. Of dat er toch misschien in het afwegen van de ingrediënten iets is mis gegaan. Ik weet niet of de taart op kamertemperatuur is ontdooid of in de koelkast want dit kan eventueel ook nog van invloed zijn. Ik heb hem in ieder geval in de koelkast laten ontdooien''
Hopelijk helpt het jou een beetje.
Groetjes,
De Notenshop
Een heerlijk taartje, alleen jammer dat na ontdooiing het taartje "instort".
Moet er misschien gelatine door.