Gezonde vegan en glutenvrije perentaart
Een taartje om warm van te worden! Hiermee vrolijk je de koude en natte winterdagen zeker mee op.
10 min. + 45 min. oventijd
Deze perentaart is niet alleen vegan en glutenvrij, maar bevat ook nog eens heel weinig suiker. Dus mocht jij dit jaar net weer goed zijn begonnen met gezond eten, dan past een stuk van deze taart daar heel goed bij! Het recept zelf kan iedereen maken, geen moeilijk gedoe.
Tip: deze perentaart smaakt het lekkerst als die nog een beetje warm is!
- Aantal porties: 8-10 personen
- Keukenbenodigdheden: Springvorm ca. 25cm
- Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je springvorm.
- Prak de bananen in een grote kom en voeg dan alle natte ingredienten erbij, mix met elkaar.
- Voeg dan alle droge ingredienten toe en mix met een vorm tot een plakkerig deeg/beslag.
- Verdeel bijna al het deeg over de springvorm en bedek ook de randen goed.
- Verwijder het klokhuis uit de peren en snijd in dunne plakken.
- Verdeel de peren over de taart en verdeel nog wat overgebleven deeg over de taart.
- Schuif de taart in de oven voor 45-50 minuten!
- Laat daarna 10 minuten rusten en dan is het tijd om te genieten!
Opmerkingen (2)