Gezonde speculaascake
Deze gezonde speculaascake is heerlijk! Super gemakkelijk om te maken en ook nog eens binnen een uur klaas. Bovendien is deze speculaascake ook nog eens glutenvrij- en lactosevrij!
10 min. + 40 min. oventijd
Speculaas kan altijd, maar vooral in de wintermaanden is dit goedje niet uit mijn keuken en baksels weg te slaan. Deze gezondere glutenvrije speculaascake is er één om van te dromen! Een smeuïge cake waarin de speculaaskruiden perfect tot hun recht komen. Licht zoet én voedzaam. Sinterklaas in aantocht of niet. Dit wil je! Glutenvrij én lactosevrij genieten!
- Aantal porties: 1 speculaascake
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 40 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Cakevorm (21 cm), bakpapier, mengkom, spatel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie (gesmolten), appelmoes, speculaaskruiden, zoetmiddel en snufje zout tot een glad cakebeslag.
- Proef even of jouw cakebeslag op smaak is. Voeg zo nodig nog wat zoetmiddel of specerijen toe.
- Schenk het beslag in de cakevorm, garneer de cake met het amandelschaafsel.
- Bak de cake in 40 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de glutenvrije speculaascake afkoelen buiten de oven. Eetsmakelijk!
Opmerkingen (2)
Het proberen waard!!!
Wat leuk om te horen dat je hebt gevarieerd met de ingrediënten. Zeker een tip voor iedereen!
Genieten maar!
Groetjes, De Notenshop