Gezonde snackbites met pindakaas en kikkererwten
Simpel recept voor een heerlijk no-bake tussendoortje. Gemaakt met slechts zes ingrediënten en gezoet met dadels.
25 min.
Een semi gezonde snack met het gezonde van de kikkererwten, havermout en pindakaas en de lekkere guilty pleasure van de golden chocolade druppels on top! Makkelijk om te maken en heerlijk om te snacken.
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 25 min. + 3 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, vierkante bakvorm (20x20cm of kleiner), zeef, theedoek en bakpapier
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten goed af en droog in een schone theedoek.
- Ontpit de dadels en doe deze samen met de kikkererwten in een keukenmachine en hak fijn.
- Voeg de pindakaas, eiwitpoeder en havermout toe en mix met zo lang tot de grove stukken weg zijn.
- Bedek een vierkante bakvorm met bakpapier en stort hier het plakkerige geheel in. Leg er een bakpapiertje bovenop en maak glad met je handen
- Zet voor minimaal 2/3 uur in de vriezer.
- Smelt de golden chocolate druppels en hak de pure chocola fijn.
- Haal de bites uit de vriezer en verwijder het bovenste bakpapiertje.
- Verdeel de gesmolten chocola over de bovenkant en strooi de gehakte pure chocola erover.
- Snijd in kleine stukken.
Opmerkingen (2)
Recept zegt smelt de chocolade druppels en had de pure chocolade fijn. Hak je een deel vd druppels fijn of nog extra pure chocola/druppels welke niet bij ingrediënten vermeld worden?