Gezonde choco tartelettes met pecannoten
Wow, dit is echt zo lekker! En dat zonder toegevoegde suikers! Wat wil een mens nog meer?
30 min.
Wat ook zo top is aan deze taartjes, je hoeft er niet de hele dag voor in de keuken te staan en kunt ze dus dezelfde dag nog delen met je familie/vrienden. Je moet er tenslotte zelf een feestje van maken in deze tijd! En oh ja, ze zijn ook nog eens glutenvrij én vegan!
- Aantal porties: Voor 6 tartelettes.
- Bereidingstijd: 25 minuten. Let op: om deze taartjes te kunnen maken, moet je wel even de avond van te voren 180gram cashewnoten weken in koud water en een nachtje laten staan!
- Keukenbenodigdheden: Een keukenmachine en 6 kleine taartvormpjes (10cm).
Bereidingswijze
- Vet de vormpjes in en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg.
- Verdeel met je handen het deeg over alle vormpjes en zorg dat de randen en de bodem goed bedekt zijn.
- Schuif in de oven voor 15 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen in de vormpjes.
- Voor de vulling doe je alle ingrediënten, behalve de pecannoten in een keukenmachine of blender en mix tot een dikke, gladde massa.
- Voeg eventueel naar smaak nog wat extra vanille of ahornsiroop toe.
- Verdeel de vulling over de taartjes als deze zijn afgekoeld.
- Maak af met de heerlijke pecannoten, door deze bovenop in de vulling te drukken!
- Je kunt meteen aanvallen!
Opmerkingen (2)
Kan je dit ook een dag van te voren maken? Of gaat dan de smaak en kwaliteit achteruit?
Bedankt voor je reactie!
Ik denk dat je ze wel een dag van te voren kan maken, maar misschien dat de buitenkant van de tartelettes misschien iets droger kan smaken.
Fijne dag nog!
Groetjes,
De Notenshop