Frozen yogurt bark
Een verrassende traktatie die zowel als snack als ontbijt of dessert gegeten mag worden. Ook leuk om met kinderen te maken!
10 min. + 6 uur wachttijd
Deze frozen yogurt bark is in een paar minuten gemaakt, de vriezer doet de rest van het werk. Breek of snij de bevroren laag yoghurt in grote schotsen en eet het als een verkoelende snack. Je kunt vrijwel alle soorten fruit gebruiken, maar het leukste is om het in een bepaald thema te houden. Wij gingen vandaag voor een vleugje romantiek met rood fruit en hartjes sprinkles.
Dit recept is ook lekker met aardbeienkwark en een topping van krokante granola. Of maak frozen yoghurt bark in onderwater thema met een beetje blauwe spirulinapoeder.
Voor het beste resultaat gebruik je lekkere vette yoghurt, zoals Griekse of Turkse yoghurt. Een skinny variant met magere yoghurt en zero jam kan natuurlijk ook, de textuur wordt dan wel iets harder.
- Aantal: 6 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 6 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: kleine bakplaat of brownievorm 20 x 30 cm, bakpapier, bakspatel (optioneel), cocktailprikker
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaatje, brownievorm of ovenschaal die in de vriezer past met bakpapier.
- Roer de yoghurt los en breng naar wens op smaak met honing en vanille. Bij ijs proef je zoet minder goed, dus de yoghurt mag aan de zoete kant zijn.
- Verdeel de yoghurt over de bakplaat en strijk glad met een bakspatel of de achterkant van een lepel.
- Verdeel de jam in kleine hoopjes over de yoghurt en swirl het door elkaar met een cocktailprikker. Verdeel het fruit over de yoghurt.
- Zet het bakplaatje of de schaal minimaal 6 uur of een nacht in de vriezer.
- Haal de frozen yogurt bark met behulp van het bakpapier uit de vorm. Strooi de hartjes sprinkles er overheen en snij of breek de frozen yogurt bark met een groot keukenmes in ongelijke schotsen. Meteen opeten en genieten maar!
Opmerkingen (0)