Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Frangipane

5
(1)
Frangipane is een heerlijke en veelzijdige vulling die vaak wordt gebruikt in de Franse en Europese patisserie.
5 min. + 15 min. oventijd
Frangipane

Frangipane wordt vaak gebruikt als vulling voor diverse gebakjes, zoals tartelettes, galettes, croissants, en de beroemde "Frangipane Taart" die populair is in de Franse keuken. De vulling heeft een smeuïge textuur en een delicate zoetheid, wat het perfect maakt voor bakken.

Hoewel de klassieke frangipane voornamelijk amandelen gebruikt, kunnen koks ook andere noten zoals hazelnoten of pistachenoten gebruiken om variaties op deze vulling te maken. Soms wordt er ook rum of andere likeuren aan toegevoegd om extra smaaklagen te creëren.

In dit recept vinden jullie de basis, die veelzijdig ingezet kan worden

  • Aantal porties: 1 portie
  • Bereidingstijd: 5 min + 15 minuten bakken
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, spatel

Bereidingswijze

  1. Mix je boter, amandelmeel & suiker tot dit een bal vormt.

2. Voeg als laatste stap je ei toe en meng tot het ei volledig is opgenomen.

3. Nu is je franigpane klaar voor gebruik! Smeer het op je favoriete gebakken bodem en bak voor ongeveer 15-20 min op 180 graden om gaar te bakken.

Dit bericht is geplaatst in Basisrecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
300 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg