Frambozen madeleines
Om alvast een beetje in de Valentijn sfeer te komen is dit recept precies iets wat je zoekt! Het zijn heerlijke madeleines gevuld met frambozen jam.
15 min. + 10 min. oventijd
- Aantal porties: 9
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 10 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, schaal, handmixer, weegschaal, slicone madeleine mal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180ºC.
- Smelt de roomboter in een pannetje en laat lichtjes afkoelen.
- Mix de eieren met de citroenrasp, kristal sweet vanille en vanille aroma voor ongeveer 10 minuten, het moet een sliertig beslag worden met een goede schuimlaag.
- Zeef het kokosmeel en amandelmeel zodat je een hele fijne "poeder" krijgt. Spatel dit voorzichtig door het eimengsel, giet nu ook de roomboter er bij. Houd beslag luchtig en probeer zoveel mogelijk dat schuimlaagje te behouden.
- Verdeel 1 eetlepel beslag in de silicone Madeleine vorm en bak voor ca 10 - 12 minuten. Let goed op elke oven is anders, het gaat ineens hard dus pas op dat ze niet verbranden.
- Wanneer de Madeleines zijn afgekoeld kan je een klein gaatje maken aan de onderkant, vul het op met frambozen jam.
- Smelt de chocola au-bain-marie, eventueel met een drupje roze kleurstof en dip de Madeleine in de chocola voor een lekkere chocolade afwerking, top af met aardbeien crunch en eventueel extra witte chocola.
Opmerkingen (0)