Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Focaccia met knoflook, rode ui en edelgistvlokken

4
(2)
Het is weekend: je gaat borrelen of genieten van een heerlijke zelfgemaakte soep. Natuurlijk hoort daar een goede focaccia bij!
45 min. + 20 min. oventijd
Focaccia met knoflook, rode ui en edelgistvlokken

Hoe leuk is het om deze dan eens zelf te maken. Ik kan je verklappen dat het niet eens heel moeilijk is. Wel moet je er voldoende tijd voor uittrekken, want het maken van een focaccia verdient wat liefde.

Edelgistvlokken hebben wat weg van de smaak van kaas. Zo kunnen ook veganisten en mensen met een lactose intolerantie deze focaccia gewoon eten.

  • Aantal porties: Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 45 min. + 20 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Bakplaat of ovenschaal, snijplank en mes, kom en een oven

Aan de slag!

  1. Snipper de helft van de ui (bewaar de andere helft) en snijd de knoflook fijn.
  2. Meng het water met de gist en één eetlepel olijfolie en klop dit even door.
  3. Meng de bloem met het zout en voeg het gistwater, de ui, knoflook en edegistvlokken toe.
  4. Kneed het deeg totdat het soepel is. Dit kan zeker 20 minuten duren. Even een klusje dus, maar zeker goed voor de armspieren!
  5. Vet de kom in met olijfolie en doe het deeg in de kom.
  6. Dek de kom af en laat het deeg rijzen totdat het verdubbeld is in formaat (ongeveer een uur). Rijst het deeg niet? Dan is het waarschijnlijk niet lang genoeg gekneed of is de ruimte waarin de kom staat te koud.
  7. Vet de bakplaat of ovenschaal in en kiep het deeg hierop om.
  8. Rek het deeg voorzichtig uit totdat het de gehele bakplaat of ovenschaal bedekt. 
  9. Dek het nog eens af en laat het ongeveer nog 30 minuten rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  11. Snijd de andere helft van de ui in ringen.
  12. Duw met je vingers kleine kuiltjes in het deeg en beleg het deeg met de ringen ui.
  13. Verdeel één eetlepel olijfolie en eventueel wat zeezout over het deeg.
  14. Bak de focaccia 15 tot 20 minuten in de oven, totdat het brood lichtbruin is. Laat het hierna wat afkoelen en geniet! 
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Bijgerechten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie