Florentine koekjes
Een licht en krokant koekje met smaken van caramel en sinaasappel.
15 min.
Deze koekjes worden ook wel kantkoekjes genoemd, vanwege de doorschijnende textuur na het bakken. Dat maakt het ook zo lekker om te eten, want het is knapperig en verslavend! Extra lekker met wat pure chocolade erop.
- Aantal porties: 50 koekjes
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, pannetje, kom, spuitzak
Bereidingswijze
- Doe de amandelen en pecannoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Let op dat het geen pasta wordt.
- Doe de noten, bloem, zout en sinaasappelschil in een kom.
- Doe de suiker, slagroom, honing en boter in een pannetje en zet op medium vuur tot de suiker is opgelost. Laat nog 1 minuut koken. Haal van het vuur en voeg de vanille toe.
- Voeg het suikermengsel toe aan het notenmengsel en roer door elkaar tot er geen bloem meer te zien is.
- Laat het mengsel afkoelen tot je het kan aanraken. Verhit ondertussen de oven voor op 180°C.
- Maak hoopjes van 1 theelepel mengsel op een bakplaat met 5 cm ertussen. Let op, je hebt echt zo weinig nodig voor 1 koekje, want ze spreiden er uit.
- Bak de koekjes 8-10 min of tot ze helemaal egaal goudbruin zijn. Laat even afkoelen op de bakplaat, ze zijn nog erg zacht. Na een paar minuten worden ze hard en kun je ze op een rooster af laten koelen.
- Bak de rest van het mengsel tot het helemaal op is.
- Smelt de chocolade en doe in een spuitzak. Spuit op elk koekje en zigzag van chocolade. Je kan ook een laagje chocolade op een koekje smeren en daar een ander koekje opplakken als sandwich.
Opmerkingen (0)